Proffs

Vad innebär ett medlemskap?

Ett medlemskap i Chaîne des Rôtisseurs innebär att man får träffa både andra yrkesmän, leverantörer och andra glada medlemmar som alla uppskattar bordets fröjder. Lokala, klassiska och nya råvaror som tillagas på ett professionellt sätt. Spännande smakkombinationer beledsagade av väl utvalda viner och andra drycker. Allt för att utveckla sina mat- och vinkunskaper.

Våra trevliga sammankomster sker oftast i form av en vänskapsmiddag, Dîner Amical, där du som proffs ges möjlighet att visa dina färdigheter. Kanske prova nya recept eller andra rätter än de som normalt finns på menyn. Vi arrangerar inte bara middagar utan även t.ex. utflykter, resor, matlagningskurser i den något högre skolan, vinprovningar och studiebesök. Allt för att vidga våra gastronomiska intressen och fördjupa våra kunskaper. Vi håller en hög kvalitet på alla våra arrangemang.

På nätet hittar du mängder med information och program i andra länder som man kan utnyttja i samband med affärs- och semesterresor eller för att hitta nya intressanta vänner och kontakter runt om i världen. I samband med våra sammankomster försöker vi ofta ge lite ytterligare kunskap inom vår intressesfär. Som professionell medlem får du själv gärna bidra med förslag och/eller medverka i något intressant ämne. Inom kort kommer också en intern internationell jobbmarknad öppen för alla som är med i Chaîne des Rôtisseurs.

Som medlem blir du introniserad i samband med ett så kallat Grand Chapitre. Då får du dina insignier eller ordensband. Vårt svenska Bailliage arrangerar ett Grand Chapitre i Sverige. Detta som regel varje år. Du kan även få dina insignier vid internationella Grand Chapitre eller ibland också skräddarsydda kapitel som är anpassade efter proffsens arbetstider.

Förmåner

Som medlem i Chaîne får man också tillgång till många förmåner. Några av dem kommer här…

Ordensband och diplom, när man dubbas in som ny medlem i Chaîne eller befordras får man ett ordensband att använda vid våra sammankomster. Samtidigt får man också ett vackert diplom som bekräftar medlemskapet.

Medlemskort, alla medlemmar får också ett medlemskort. Hur man kan använda det i dagsläget varierar dock i våra olika medlemsländer. Ibland kan det ge rabatter eller annan bonus medan det på andra ställen är mer outvecklat. Som proffs kan man välja att uppmärksamma övriga medlemmar genom någon typ av förmån. Det kan vara allt från en kopp kaffe till ett glas champagne. Detta är dock helt frivilligt. Värt att beakta är dock att det kan vara god marknadsföring. Våra ”vanliga” medlemmar tenderar i stor utsträckning att gå på våra medlemskrogar om någon sådan finns i närheten.

Sköld, alla våra professionella medlemmar med graden ”Maître” får ha vår sköld i eller utanför sin verksamhet. Finns fler medlemmar med samma grad får man välja en som har skölden. Den är personlig och hör inte till verksamheten som sådan. Flyttar man tas skölden tillbaka om inte en ny medlem rekryteras inom 6 månader. Skölden kan också tas ner om man inte längre håller en fullgod kvalitet på sitt kök.

Vårt vapen, våra proffs kan också använda vårt vapen / logga på sin hemsida eller t ex menyer. Man får dock inte ha den på några produkter. Är man osäker fråga.

Chaîne Revue, ges ut en gång per år och är vårt internationella magasin. Produceras av vårt högkvarter i Paris.- Tidningen Livets Goda med

      – Tidningen Livets Goda med 4 ordinarie + 4 extra nummer varje år.

– Den digitala tidningen TASTE Magazine Scandinavia fyra gånger per år.

Årets Unga Kock, är vår egen kocktävling. Som medlem kan man anmäla duktiga kockar ur sin personal till den svenska uttagningen. Vinnaren får åka till världsfinalen i något av våra 90 medlemsländer. Se mer under fliken Årets Unga Kock. Man är också mer än välkommen att vara med på prisutdelningen och den efterföljande middagen som tillagas av föregående års vinnare. Man har också möjlighet att vara med på prisutdelning och middag i samband med den internationella finalen. Den äger rum varje år i något av våra 90 medlemsländer.

Marknadsföring, möjlighet finns att via vår hemsida också marknadsföra sig mot våra medlemmar. Det med allt från exklusiva erbjudanden, information om gästspel och temadagar/-veckor mm. Är man osäker – fråga.

Ofta finns också andra trevliga erbjudanden från våra övriga samarbetspartners och medlemmar som även kan vara intressanta för våra professionella medlemmar. Dessa presenteras löpande på vår hemsida.

Så här blir du medlem:

Just nu är vår rutin över hur att bli medlem under omarbetning. Under tiden tillämpar vi nedan gång för medlemskap.
Är du intresserad av ett medlemskap som professionell medlem kontakta Carl Wachtmeister på nedan e-mail för mer information: carl@simplytrue.se

Medlemsavgifter 2021

Professionell medlem såsom kökschef, restaurangchef, chefssommelier, hotellchef, VD, ägare, verksamhetsledare mfl med titeln ”Maître”:

Inträdesavgift inkl. första årsavgiften 3 450 kr
Årsavgift 1 975 kr

Övriga professionella medlemmar:

Inträdesavgift inkl. första årsavgiften 2 250 kr
Årsavgift 1 000 kr

Återinträde för tidigare medlem (förutsätter att man har kvar sitt ordensband)

Återinträdesavgift 600 kr
Årsavgifter som ovan.

Inträdesavgiften täcker kostnader för diplom, ordensband och den första årsavgiften. För medlem med graden ”Maître” ingår även Chaînes sköld. Dock ingår bara en sköld per verksamhetsställe. Finns flera medlemmar med graden på samma verksamhetsställe utses en som mottagare av skölden.

Extra sköldar finns att beställa till självkostnadspris.

För medlem som går med under årets sista kvartal dvs oktober till december, täcker också årsavgiften nästkommande år.

Avgiften faktureras av Chaîne des Rôtisseurs.

OMGD – Mondialen

I Chaîne finns en egen avdelning för de som är mer intresserade av allehanda drycker utöver vad som normalt finns på våra aktiviteter. Verksamheten för OMGD – Ordre Mondial de Gourmets Degustateurs – kom igång under 2018.

Avgift OMGD – Ordre Mondial Gourmets Degustateur – vår särskilda dryckesdel

Inträdesavgift inkl. första årsavgiften      350 kr                                                                Årsavgift                                                 200 kr

Välkommen att söka medlemskap!