Amatör

Vad innebär ett medlemskap?

Ett medlemskap i Chaîne des Rôtisseurs innebär att man får träffa både yrkesmän och andra glada medlemmar som alla uppskattar bordets fröjder. Lokala, klassiska och nya råvaror som tillagas på ett professionellt sätt.

Spännande smakkombinationer beledsagade av väl utvalda viner och andra drycker. Allt för att utveckla sina mat- och vinkunskaper.

Våra trevliga sammankomster sker oftast i form av en vänskapsmiddag, Dîner Amical, där våra yrkesmedlemmar visar sina färdigheter. Som medlem får du också ta med dig gäster i mån av plats.

På nätet hittar du mängder med information om program i andra länder som man kan utnyttja i samband med affärs- och semesterresor eller för att hitta nya intressanta vänner runt om i världen.

I samband med våra sammankomster försöker vi ofta ge lite ytterligare kunskap inom vår intressesfär. Som medlem får du själv gärna bidra med förslag och/eller medverka i något intressant ämne.

Vi arrangerar inte bara middagar utan även t.ex. utflykter, resor, matlagningskurser i den något högre skolan, vinprovningar och studiebesök. Allt för att vidga våra gastronomiska intressen och fördjupa våra kunskaper.

Vi håller en hög kvalitet på alla våra arrangemang. Som medlem blir du introniserad i samband med ett så kallat Grand Chapitre. Då får du dina insignier eller ordensband. Vårt svenska Bailliage arrangerar ett Grand Chapitre i Sverige. Detta som regel varje år. Du kan även få dina insignier vid internationella Grand Chapitre.

Förmåner

Som medlem i Chaîne får man också tillgång till många förmåner. Några av dem kommer här…

– Ordensband och diplom, när man dubbas in som ny medlem i Chaîne eller befordras får man ett ordensband att använda vid våra sammankomster. Samtidigt får man också ett vackert diplom som bekräftar medlemskapet.

– Medlemskort, alla medlemmar får också ett medlemskort. Hur man kan använda det i dagsläget varierar dock i våra olika medlemsländer. Ibland kan det ge rabatter eller annan bonus medan det på andra ställen är mer outvecklat.

– Tidningen Livets Goda med 4 ordinarie + 4 extra nummer varje år.

– Chaîne Revue, ges ut en gång per år och är vårt internationella magasin. Produceras av vårt högkvarter i Paris.

      – Den digitala tidningen TASTE Magazine Scandinavia fyra gånger per år.

– Årets Unga Kock, är vår egen kocktävling. Som medlem kan man vara med under den svenska uttagningen och titta på. Man är också mer än välkommen att vara med på prisutdelningen och den efterföljande middagen som tillagas av föregående års vinnare. Man har också möjlighet att vara med på prisutdelning och middag i samband med den internationella finalen. Den äger rum varje år i något av våra 90 medlemsländer. År 2020 i Paris, Franrike.

Ofta finns också andra trevliga erbjudanden från våra samarbetspartners och medlemmar. Detta presenteras löpande på vår hemsida.

 

Så här blir du medlem:

Just nu är vår rutin över hur att bli medlem under omarbetning. Under tiden tillämpar vi nedan gång för medlemskap.

 1. För att bli medlem ska du tycka om mat och goda drycker. Om du inte redan känner någon som är med i Chaîne ser vi gärna att du är med som gäst på något av våra evenemang. Detta för att få en liten uppfattning om vår verksamhet. Kontakta din lokala ordförande, Bailli, för mer information om lämpliga evenemang.
 2. Fyll i ansökan nedan och skicka eller scanna och maila den till nedan adress-  Carl Wachtmeister, starbyvägen 206, 262 95 ÄNGELHOLM
  –  Mail: carl@simplytrue.se
 3. Betala samtidigt in inträdesavgiften och årsavgiften till
  Chaîne des Rôtisseurs
  bankgiro 5997-6688.
  Glöm inte att ange namn och adress. Betald inträdes- och årsavgift efter 1:a september gäller även nästkommande år dvs 2022. Inträdesavgiften täcker också kostnader för ordensband, diplom mm.  Avgifterna för år 2021 är som följer:
  Årsavgift 2021 975 kr
  Årsavgift 2021 make/maka/sambo mm 875 kr
  Inträdesavgift 2021 2 250 kr
  (inklusive ordensband, diplom och årsavgift första året)
  Tidigare medlem som önskar återinträda i orden måste betala en återupplivningsavgift på 500 kr som går till Paris.
 4. Din ansökan behandlas av den nationella styrelsen efter att avgiften har betalats.
 5. Efter att du fått bekräftelse på godkänt medlemskap är du välkommen att delta i alla våra sammankomster till medlemspris. Ta gärna kontakt med din lokala ordförande (Bailli) innan din första middag som medlem i Chaîne des Rôtisseurs.
 6. Efter att ditt medlemskap har registrerats i Paris kommer du att få ett välkomstbrev med diverse nyttig information om ditt medlemskap.
 7. För att få dina insignier (ordensband) måste du delta i ett Grand Chapitre. Mer information om detta hittar du på vår hemsida www.chaine.se och i vår medlemstidning Spettet Mat & Vänner. Det finns också mängder med möjligheter att få sitt ordenband vid lämpligt internationellt Grand Chapitre. Information om detta finns på vår svenska och den internationella hemsidan.
 8. Välkommen att söka medlemskap! Frågor besvaras av den lokala Baillin eller vår Sverigeordförande Carl Wachtmeister. Se också hemsidan och kontaktformuläret eller tidningen Spettet.
 9. Är du yrkesman/kvinna ? Kontakta Carl Wachtmeister direkt för mer information

Välkommen att söka medlemskap!